tirsdag den 29. april 2014

Varanasi, Indien

Efter en 12 timer lang tog tur, ankom vi endelig til Varanasi, som er sidste stop, inden turen går tilbage til Delhi. Vi brugte eftermiddagen på tiltrængt afslapning inden vi om aftenen drog gennem byen og ned til den kendte Ganges flod. Første stop var på flodbreden ved det sted, hvor alle hinduer kommer til for at brænde deres afdøde pårørende. Nogle kommer endda til Varanasi for at dø, hvis de alligevel ved at det går den vej. Varanasi er nemlig sådan en hellig by, at de mener det er det bedste sted at dø. Det var meget specielt at overvære begravelses ceremonierne. Ved pladsen er det en evighedsflamme, hvorfra alle bålene bliver tændt. Der var syv afbrændinger igang mens vi var til stede, men der kan forekomme helt op til nogen og tyve af gangen. Det er en meget spirituel oplevelse, men for os er det alligevel underligt at være vidne til fordi det er så offentligt og for os er begravelse noget privat. Efter at have overværet ceremonierne nogen tid, tog vi på bådtur på Ganges floden. Imens vi sejlede gik solen ned og det var en skøn tur i en lille ro båd. Turen sluttede af med at man ude fra vandet overværerede aftens bønnen, som er en stor ceremoni, der foregår hver aften, hvor flere hundred mennesker samles for at bede. Også dette var en stor oplevelse. 

      

                                                I rickshaw på vej mod Ganges floden

       

                                                 Ligafbrændinger ved Ganges floden

       

                                                                        Aftenbøn

       

                                             Vi sender et lys ud i floden med et ønske

Dagen efter var det igen op inden solopgang. Denne gang var det for at sejle langs Ganges floden imens solen stod op. Solopgangen var meget smuk og med den startede igen ligafbrændinger, samt dukkerter i floden. 

      

                                                    Solopgang over Ganges floden

      

                                                       Flere ligafbrændinger igang

       

                                                            Folk der bader i floden

Da vi havde hørt at det skulle give god karma at bade i Ganges floden, så kunne vi alligevel ikke nære os. Floden er kendt som verdens mest forurende flod og selvom vi ikke havde set menneskelig flyde i floden, så havde vi set den kæmpe bunke aske der lå ved afbrændingspladsen. Udover det havde vi da også set både en hund og en ko flyde døde rundt i vandet. Det var nok til at Lærke takkede nej, men Jakob og Julie måtte i. 7 gange skulle man dyppe hovedet i floden, så det gjorde vi. Nu krydser vi bare fingre for at det ikke har slæbt sygdom med sig. 

       

                                                           Her står vi klar til at dyppe os

        

                                                                     Klar, parat.....

       

                                                                        ...DYP!

Resten af dagen blev brugt på at siller rundt på Varanasi marked imens vi konstant måtte kaste fornærmelser mod lokale, som ikke ville lade os være i fred... Velkommen til Indien INDIEN. Ellers gik vi den lange tur langs med flodbreden og kiggede på folk der badede og hellige mænd. 

      

                                                     Jakob foran Ganges floden

      

                                                             Død ko i Ganges floden

       

                                                      Vasketøjs området ved floden

       

                                                         Fantastisk kunst og ordsprog 

Vores sidste dag i Varanasi brugte vi på at slappe af og gå på markedet og så fik Lærke og Julie lavet henna på foden af en meget dygtig dame. Om aftenen gik turen med nattoget tilbage til Delhi. 

                                        

                                                            Lærke får malet henna

       

                                                     Det færdige resultat af vores fødder






















Ingen kommentarer:

Send en kommentar