torsdag den 24. april 2014

Agra, Indien

Endelig blev det tid til at besøge Agra, som vi har glædet os så meget til. Den første dag blev dog mest bare brugt på at vandre lidt rundt i området og lade op til næste dag, hvor det rigtig skulle gå løs. Vi fandt en skøn park, som vi gik en tur i. 
Den følgende dag var der igen start inden solopgang, men det gjorde ikke noget, for vi skulle ud og se Taj Mahal og lyset skulle falde så smukt på bygningen ved solopgang. Stedet levede 100 % op til alle vores forventninger. Vi havde været lidt bekymret for om man ville blive skuffet når man stod der, når nu man så mange gange havde set billeder derfra, men det blev vi bestemt ikke. Vi brugte et par timer inde på området på at gå rundt og kigge på bygningen og tage billeder. Historien omkring hvordan bygningen er blevet til, handler om en tidligere konge af Agra. Han havde to koner, som ikke havde kunnet skænke ham nogle børn. Derfor giftede han sig med en tredje kone og da han så hende på bryllupsdagen blev han smask forelsket i hende, fordi hun var så smuk. På 19 år gav hun ham 14 børn og derfor kom han til at holde endnu mere af hende. Da hun fødte deres fjortende barn kom hun desværre til at lide af indre blødninger og da hun skulle sige farvel til sin mand, lovede han hende at opfylde hendes tre største ønsker. Hun ønskede at han ikke skulle gifte sig igen, at han passede godt på deres børn og at han ville bygge et monument, som ville vise hele verden hvor højt han elskede hende. Han holdt alle tre løfter og sådan blev Taj Majal til. Kongen og hans kone ligger nu begravet inde i paladset, som tog 22 år om at blive bygget. 

       

                                                               Smukke Taj Mahal

       

                                                     Lærke rører toppen af Taj Mahal

       

                                                              Os foran Taj Mahal

Senere på dagen gik turen ud til Agras red fort, som efter at have set lidt for mange forts i Indien, desværre ikke var noget særligt. Alligevel var det da besøget værd. 

      

                                                                    Red fort i Agra

      

                                            Fra fortet var der en flot udsigt til Taj Mahal

       

                I Indien er man en ren celebrity. De er værre end kineserne til at bede om billeder!

       

                                    Lærke foran en moske, som ligger placeret inde i red fort

Efter fortet tog vi ud til Baby Taj, som er en bygning, der minder utroligt meget om Taj Mahal, men som er meget mindre. Vi fandt dog også ud af at han der havde bygget Baby Taj, var bedstefar til ham, som byggede Taj Mahal og også han byggede monumentet til ære for sin afdøde kone. 

       

                                                 Lærke og Julie på forsiden af Baby Taj

       

                                              Jakob og Julie på bagsiden af Baby Taj

Vi sluttede dagen af med at tage ud til bagsiden af Taj Mahal, hvor vi blev og så solnedgangen. Det var en dejlig måde at slutte en ellers også dejlig dag af på. 

      

                                                             Bagsiden af Taj Mahal

Om aftenen gik turen med nattoget videre mod Indiens vigtigste by, Varanasi. 










Ingen kommentarer:

Send en kommentar