torsdag den 24. april 2014

Pushkar, Indien

Næste stop på turen var Pushkar, hvor vi brugte det meste af den første dag på at slappe af ved poolen, slentre rundt i byen og kigge os lidt omkring, samt besøge deres bazar. Pushkar er en lille hyggelig by, hvor man kan gå rundt til det hele. Om aftenen var vi inde og spise på et hotel, som viste bollywood film imens man fik serveret maden. Det var en sjov oplevelse - og noget bedre film end man havde regnet med. 

       

                                                                    Pushkar bazar 

      

                                                                  Pushkar bazar

     

                                                  Aftensmad med bollywood film

     

                                                  Aftensmad med bollywood film

Næste dag stod vi tidligt op - meget tidligt. Vi stod op før solopgang og gik et lille trek op på toppen af et bjerg, hvor vi så kunne se solopgangen. Bakken var stejl, men vi var jo i træning, så det var ingen sag at suse op på den lille bakke for os. På toppen lå der et tempel, som mange af de lokale går op til hver morgen for at bede. Udover templet var der enormt mange aber på toppen, som kom rigtig tæt på, faktisk lidt for tæt. En abe var ved at rive bukserne af Jakob og en anden snuppede en banan ud af hånden på Lærke. 

       

                                                             Bakken som skulle bestiges

       

                                           Udsigten over Pushkar fra toppen af bakken

                                          

                                                            Masser af aber på toppen

         

                                                    Aben som snuppede Lærkes banan

Efter solopgangen og en lille pause på toppen gik vi ned af bakken igen og mødtes med en lokal præst. Han viste os Brahma templet og efterfølgende tog han os med ned til Pushkar sø, som er en meget hellig sø for hinduer og her udførte han en velsignelses ceremoni, som både velsignede os og vores familier derhjemme. Det var virkelig specielt og spirituelt og prøve det. Efter ceremonien fik vi et armbånd - også kaldet et Pushkar passport, som bevis for at vi var blevet velsignet og som også får alle de der vil tjene penge på at velsigne en til at holde sig væk. 

       

                                                    Tre velsignede glade mennesker

Pushkar er Indiens anden vigtigste by, efter Varanasi, som vi senere skal til, så det var ret fedt at få lov til at opleve et sted, som betyder så meget for hinduerne. 











Ingen kommentarer:

Send en kommentar